Mission duer på vores vinterudstilling

Vi kunne rigtigt godt i klubben tænke os at der kom flere  raceduerne på vores udstilling. Og som en begyndelse på det, så havde vi et medlem som udstillede 2 racer duer på vores udstilling i 2013.

Og på vores udstilling i 2014 havde vi hele 2 udstillere af duer, som tilsammen udstillede 3 racer duer. Så det er jo et lille fremskridt. Kan li'

2015 var vi desværre stadig kun 2 udstillere af duer, hvilket helt sikkert var bedre end slet ingen duer.

Men vi vil nu rigtigt gerne se ENDNU flere spændende og dejlige duer og dueudstillere på vores næste udstilling.

Så duefolk (vi ved I er derude) kom frisk og meld jer ind i klubben, så der igen kan komme godt med liv i dueverdenen her på Lolland og Falster. Cool

For det er jo også med til fremvise at man faltisk også kan holde duer og at duehold er en dejlig hobby.

 

Modena - shietti og gazzi i forskellige farver

Duer er noget som duer

Som et tiltag til at få flere duefolk i vores klub, nye såvel som "gamle", så kommer der her en lille artikel fra Mark, som er en af vores medlemmer, som har raceduer. Og som måske kan inspirerer andre til at komme med i vores klub og starte et duehold op. 

Mark skriver:

Min interesse, er ikke som mange andres på 25 år. Jeg lever og ånder for fugle, og holder selv forskellige parakitter. Det er der mange unge mennesker, der har hjemme i deres stue, eller på deres værelse hos mor og far. Men hos mig er det bare ikke nok. Jeg har bygget en speciel voliere, hvor jeg holder mine parakitter som jeg kun har for hyggens skyld. Men kigger man så til venstre i villahaven, ser man et palads på 10x2 meter, der er bygget til et formål. Nemlig Raceduer! Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en speciel hobby. Men hvorfor være som alle andre?

For at starte rejsen hvor det hele startede. Så var jeg 5 år, da jeg fik min første to hjulede crosser. Der gik ikke længe før interessen faldt på asfalt sporten, dog stadig på to hjulede. Da jeg var 11 år byggede min far og jeg, den første scooter til DM i Road race på bane. Jeg kørte flere fulde DM sæsoner, men fik ikke rigtig gnisten for det. denne skulle nu byttes ud til en 600ccm motorcykel til banebrug. Jeg var så heldig at lande ved et stort team og fik en masse sponsorer. Jeg endte med en 2. plads i Rookie mesterskabet i Dansk Road-Racing. Heller ikke det var vildt nok så min 600ccm, blev skiftet ud til en 1000ccm. En motorcykel med 213 hk på baghjulet og en topfart på 365 kmt/h og bare en vægt på 172 kg. gjorde at jeg nu fik det kick, som jeg havde brug for. Lige ind til d. 15 november 2010. For aftenen d. 15 nov. 2010 blev mit liv ændret, mens jeg lå på sofaen og så fjernsyn. Jeg havde ligget der i 2,5 time uden problemer. Men kl. 22.10 gav det et smæld i min venstre hofte og mit ben hoppede. Ambulancen kom hurtigt og jeg blev kørt direkte på operationsstuen. Det viste sig at jeg havde haft en sygdom, som ikke lægerne kunne finde noget navn eller symptomer på. den glatte belægning på knoglerne i begge hofter var simpelthen smuldret væk og jeg kunne ikke være nogle steder for smerter. Jeg røg i medicinsk behandling og lægerne kalder det den dag i dag for gigt. Alt var forbi, jeg sad nu i kørestol og fik at vide af lægerne at jeg skulle have to nye hofter, og at jeg aldrig kom til rigtig at lave noget igen, og at jeg skulle skåne mine knogler så længe de var nogenlunde. Den dag ændrede mit liv sig, og jeg havde ikke rigtig lyst til at være til stede mere. Dem som kender mig ved jeg er en fighter der ALDRIG giver op:) Så det bånd blev sat i båndoptageren, og jeg vidste jeg nok skulle komme til det jeg ville. Jeg blev senere udlært mc mekaniker, men kunne ikke holde til at køre race.

Min farbror og jeg snakkede en dag om hvad man så kunne, Han var formand for Vordingborg Fjerkræklub på dette tidspunkt. han sagde du skal have nogle høns, du kan gå stille og roligt og hygge dig med, så siger jeg til ham, hvis jeg skal have noget skal det være nogle fugle. Min farbror siger så, hvad med duer? Du kan da prøve at køre med i fjerkræklubben, og se nogle af de forskellige typer og racer der findes. Vi aftalte så med det mange årige medlem Gilbert Olsen, at komme ned og se hans duer. Jeg husker det som i går jeg siger til dem, Det svært at nøjes og jeg ved det ender med mere:) Det kunne de jo kun give mig ret i. Jeg havde raceduer af racen svensk tumlet i en 4 års tid.

Derefter holdte jeg en pause på 2 år. Nu er jeg i gang igen og satser nu på racen Sortvinget Kobbergimpel. Jeg har bygget mit voliere anlæg lidt på en anden måde end så mange andre. Jeg har i stedet for at grave tråden ned i jorden, så ikke ræven kan grave sig ind som så mange andre gør, valgt at støbe gulv i hele volieren. Dette gør at mus og rotter, eller andre dyr ikke kan komme ind i volieren. Det er dermed også nemmere at feje det gamle grus sammen i bunden, og generelt holde det mere rent.

Det jeg godt kan lide ved at holde raceduer det er at, du som medlem af en eller flere klubber kan udstille duerne på den årlige klubudstilling som regel i november måned. Jeg har valgt at være medlem i 3 klubber, således at jeg kan udstille så meget som muligt. for at kunne bestille ringe og udstille skal man være med i hovedforeningen (DRF), som gør det muligt at du kan købe dine egne fodringe, som netop passer til dine duer. Som medlem af DRF Danmarks Racedue Forening, får du også tilsendt et medlemsblad, som hedder raceduen. Det kommer en gang om måneden. Der står altid nyttige informationer om udstillinger, oplevelser osv. At have raceduer er en meget hyggelig hobby, du snakker med alle de andre i kolonien eller på udstillingen. INGEN ser ned på dig, og du er altid velkommen, uanset om du har den ene race eller den anden race.

Hvis du ønsker at starte op med raceduer kan du altid gå ind på raceduen.dk og se et hav af forskellige racer. Når du har fundet den race der tiltaler dig, kan du tage kontakt til DRF eller de lokale klubber, og de vil hjælpe dig med at finde den opdrætter, som har den race du er interesseret i. HUSK ALLE kan have raceduer om du er senior eller junior ! ;)

Har du spørgsmål kan du altid kontakte mig på 23 69 26 19, eller på bmracingteam@hotmail.com  

Venlig duehilsen

Mark Larsen, Gedser.

 

Mark's fine dueslag
Sort vinget kobber gimpel, racen Mark vil satse på

Regler for udstilling

For at kunne udstille duer på klubbens udstilling, så skal de bære faste fodringe enten fra Danmarks Racedue Forening (DFR) eller Danmarks Fjerkræavler Forening for Raceavl (DFfR).

Og endvidere så skal alle duer som bringes til samling med andre duer, dvs. udstilling, sommerdage, markeder mv.,
vaccineres mod paramyxovirus én gang årligt.
Som dokumentation for vaccinationen, skal duerne ledsages af en gyldig vaccinationsattest, underskrevet af en dyrlæge.

På linket nedenunder kan du hente et eller flere eksemplarer af vaccinationsattesten.


Vaccinationsattest
Klik på linket for at læse eller printe skemaet med vaccinationsattesten.

(Nedenstående katalogafsnit åbner i programmet Adobe Acrobat Reader.
Hvis du ikke har programmet installeret, kan du gratis hente det ved et klik her: Adobe Acrobat Reader )

 

 Vaccinationsattest.pdf

Vaccination af duer vil foregå sammen med vaccinations dagene for hønsene.  

Klubbens præmier for duerne

På klubbens udstilling kan der vindes følgende pokaler for duer :

Bedste dork (han)

Bedste due (hun)

Bedste trio 1,2 eller 2,1

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE